top of page

Voedingsadvies

5-elementen-model.png

Voedingsadvies volgens 5-elementenleer

Je darmen zijn de motor van je lichaam. Met een sputterende motor … daar geraak je niet ver mee.

Steeds meer komt het besef dat gezonde darmen invloed heeft op heel je lichaam en geest. Maar wanneer zijn je darmen gezond? Wat als zelfs al die gezonde voeding je niet genoeg energie geeft? Even terug naar die motor: de ene rijdt op benzine, de ander op diesel. En wat met LPG of elektriciteit?

Wat voor de ene de juiste brandstof is, is dat voor de ander niet. Wat wel goed voor jou is? Daar help ik jou een handje bij.

Je hele lichaam is losgewerkt, je bent helemaal ontspannen. Helaas na enkele dagen lijkt alles weer geblokkeerd. Samen met jou ga ik op zoek naar de oorzaak. Die blijkt bijna altijd oorsprong te vinden bij wat jij eet en drinkt.

Door analyse en synthese van jouw lichaam, zoeken we naar de onbalans in de energiestromen. Hierbij houdt het rekening met de 5-elementen: Aarde, Metaal, Water, Hout en Vuur. De link met TCM (Traditional Chinese Medecine) is niet ver weg.

 

Hoe zit dat met die 5-elementen?

Ieder van de vijf elementen zijn, uiteraard, ook weer met elkaar verbonden. Door met jou in gesprek te gaan ontdek ik welke problemen je ervaart. Misschien slaap je niet goed, is je stoelgang verstoort of heb je last van een slechte huid? Dit zijn enkele voorbeelden van problemen die je ervaart door verkeerde voeding.

Om je te voorzien van het juiste advies, onderga je eerst een shiatsu-behandeling. Tijdens die behandeling voel ik namelijk waar de problemen zitten. Ik vang jouw, vaak onbewuste, signalen dat er ergens iets niet goed zit, op.

Nadien krijgt je van mij het juiste advies, met tips, om jouw eetgewoonten en levenswijze te veranderen zonder dat je het gevoel krijgt op dieet te zijn. “Dieet” dat hoor ik immers niet graag. Het is jouw levenswijze dat we veranderen. De energie die je ervoor terugkrijgt? Die is onbetaalbaar.

Rijd vlotjes door je leven

Stap voor stap help ik jou naar een goed geoliede machine. Laat jouw motor brullen en rij vlotjes door het leven. Waarom langer blijven lopen met je klachten? Maak vandaag nog een afspraak. Vragen? Bel me gerust of stuur een mailtje.

 

Wat er nog te beleven valt bij Centrum Pioen?

bottom of page